Vem är vi imageVem är vi image
Jag som skapat det här är norrman, heter Tron Bach, et homo ludens, och flyttade 2011 till det vackra Gullsjö när jag blev pensionerad efter många hektiska år som hotellägare i Norge. Vid min nya fastighet, bak vedboden hittade jag en övervuxen Saab 92.

Den gode granne Andreas kom med sin traktor med pallgaffel, vi lyfte bilen ur skogen och jag tänkte då att den var skräp, den skulle iväg till soptippen. Men så blev det inte.

Detta var gården till Saimi og Linus Andersson som jeg nu tar vidare med nytt innehold. I ladan där det tidigare fanns kor, korn och hö, har vi rensat, städat, ombyggt, målat och fixat. Nu är det Saab Memorial Hall och 92:an var bilen som startade det hela. Den är det första du ser när du kommer inn.

På 1990-talet byggde jag ett annat museum, "Rallarmuseet" på Finse i Norge, ett minnesmärke över de duktiga och starka människor, många från Sverige, som bygde jarnvägen mellan Oslo och Bergen åren 1897-1907. Jag har också hämtad litet inspiration därifrån.

Hello! My name is Tron Bach and I am the owner of this private SAAB museum in Sweden. When I bought this old farm in 2011 I found an abandoned and overgrown SAAB 92 out in the wood on my property. That triggered me, I brought it home and it made me start this collection of now 18 SAAB cars in my old barn. Welcome to visit!